Portada
Bienvenida

El diumenge de Rams a les sis de la tarda, des de la Parròquia de Santa Anna, va començar l'Estació de Penitència de la Congregació de la Bona Mort de Barcelona.

El pas estava llest des del dia anterior a les seves andes, l'ornament floral va córrer un any més a càrrec de Flors Carolina. A destacar aquest any el terra del tron processional anava cobert per plaques amb els noms de les persones sense llar que van morir als carrers de Barcelona durant l'any 2021.

Després de dos anys sense processionar la Congregació estrenava Creu de Guia i cirials, fanals davanters obra de l'escultor Salvador García, de Cehegín, també va lluir nous brodats d'aplicació als faldons, a més com a novetat per primera vegada des de la recuperació de la processó el 2014 el seguici comptava amb acompanyament musical, sent els encarregats del mateix els membres de l'Agrupació Musical Crist del Bon Amor de Tarragona.

A més de per germans de la Congregació, les files de penitents anaven compostes per persones sense sostre habituals usuaris de l'Hospital de Campanya de Santa Anna i també per membres pertanyents a col•lectius de persones amb discapacitats, sent aquest any per primera vegada que hem vist processionar penitents amb cadira de rodes. És desig de la Congregació que aquests col•lectius que pateixen certes discriminacions es vagin integrant cada cop més a la processó i amb això fer present l'Esperit de l'Hospital de Campanya de Santa Anna als carrers de Barcelona.

També van processionar amb nosaltres membres d'altres confraries i associacions d'església i representants de l'ajuntament.

Formades les files, el Crist de la Bona Mort va sortir a les sis en punt de l'església de Santa Anna, aviat va haver de salvar la dificultat inicial que suposa la reixa que dóna pas al carrer Santa Anna, on es posa per primera vegada a prova la perícia dels portants que des d'allà es van dirigir al Portal de l'Àngel, no sense abans sortejar els immensos testos que hi donen accés. La processó es va dirigir fins al palau episcopal on va ser rebuda per l'Arquebisbe de Barcelona, Cardenal Juan Jose Omella. Aquest moment va ser aprofitat pels components del Circ Social de Reus per representar un quadre de la seva Moixiganga, al qual van seguir unes paraules del Sr. Cardenal que van servir per recordar la missió de la processó i dels portants en particular que és portar Crist a visitar els Crists d'avui.

 

La processó va arribar a la Plaça Sant Jaume, on vam poder veure el tercer quadre de la Moixiganga. Val a dir que el Circ Social de Reus que ens ha acompanyat aquest any, està dirigit pel pastor anglicà Rafael Arencón i compost en un bon nombre per joves musulmans. Aquesta barreja de creença no ha estat casual i la Congregació busca que el compromís amb els més desafavorits sigui un factor d'unió entre totes les creences.

El seguici processional va continuar pel carrer Ferràn fins a arribar a les populars Rambles on va caure la nit i la processó va avançar una mica més lenta sota els sons de l'Agrupació Musical Crist del Bon Amor de Tarragona. Després del darrer quadre de la Moixiganga, els congregants van agafar el carrer Santa Anna fins a la recollida de nou a l'església del mateix nom.

Des de la Congregació volem donar les gràcies a penitents, portants, músics, sacerdots, personal de Santa Anna, CEMFIS, Amputats Sant Jordi, OAR de l’Ajuntament de Barcelona i tots i cadascun dels que han fet possible que aquest diumenge de Rams hagi pogut processionar el Crist de la Bona Mort pels carrers de Barcelona , alhora que renovem el nostre compromís juntament amb l'Hospital de Campanya de Santa Anna,de servir d'altaveus a la nostra ciutat d'aquells col•lectius formats pels Crist dels nostres dies.

 


© Congregación del Cristo de la Buena Muerte de Barcelona - 2017 Todos los derechos reservados